klassiska bullar! 09/04 2013, kl. 14.58 du behöver:50g jäst100-150g smör5dl mjölk1/2tsk salt1-1,5 dl socker2tsk kardemummaca 1-1,5liter mjöl (häll ej i allt direkt då för mycket mjöl gör bullarna hårda)kanel eller vanilj till smaksättninggör såhär:smällt smöret och blanda med mjölken. ska hålla en temp på ca 37chäll blandningen över smulad jäst och rör om.blanda mjöl kardemumma och salt med varandra.häll strösocker i mjölk blandningen och häll därefter i mjöl blandningen lite åt gången.blanda till en slät deg som släpper.låt jäsa under duk i 40 minuter.dela den jästa degen i två och kavla ut vardera till en lagom tunn deg.bred rumstempererat smör över och strö antingen socker och kanel eller vaniljsocker på.rulla sedan ihop och skär i ca två cm tjocka skivor.lägg dessa i Bullformar och låt dem jäsa 15minuter under duk.pensla med ägg och strö pärlsocker eller mandelflarn över.sätt i ugn på 250c i 8minuter.