klassiska bullar!

du behöver:
50g jäst
100-150g smör
5dl mjölk
1/2tsk salt
1-1,5 dl socker
2tsk kardemumma
ca 1-1,5liter mjöl (häll ej i allt direkt då för mycket mjöl gör bullarna hårda)
kanel eller vanilj till smaksättning
gör såhär:
smällt smöret och blanda med mjölken. ska hålla en temp på ca 37c
häll blandningen över smulad jäst och rör om.
blanda mjöl kardemumma och salt med varandra.
häll strösocker i mjölk blandningen och häll därefter i mjöl blandningen lite åt gången.
blanda till en slät deg som släpper.
låt jäsa under duk i 40 minuter.
dela den jästa degen i två och kavla ut vardera till en lagom tunn deg.
bred rumstempererat smör över och strö antingen socker och kanel eller vaniljsocker på.
rulla sedan ihop och skär i ca två cm tjocka skivor.
lägg dessa i Bullformar och låt dem jäsa 15minuter under duk.
pensla med ägg och strö pärlsocker eller mandelflarn över.
sätt i ugn på 250c i 8minuter.





Kommentera inlägget här :