Jan. 30, 2013



igår blev det köttfärssås och spagetti! mums!
en enkel köttfärssås på renfärs som inte tar allt för lång tid att koka ihop, och en av mina personliga favoriter.

du behöver:
ca 400g färs
en ordentlig påse med färska champinjoner
en gul lök
tre vitlöksklyftor (var försiktigt med vitlök och renkött då för mycket vitlök tenderar att ge just ren en lite bitter smak)
två paket med krossade tomater (ca 2,5 dl styck)
en Bulljongtärning
soja (mushroom soi kinesisk soja tycker jag bäst om)
några dl vatten och två matskedar mjöl


bryn lök och svamp och håll några matskedar soja så det blir en mjuk röra.
bryn sedan färsen för sig och salta och peppra.
krydda med oregano och vitlöksklyftor.
mjöla färsen och blanda sedan i krossade tomater och lökröran.
häll några dl vatten (ca 2 dl)
och koka upp under omrörning tills det tjocknar.
låt sedan koka ett par minuter på svag värme.
smaksätt med en sked ketchup eller lingonsylt för att framhäva smakerna och koka några minuter till.
smaka av och servera med Barillas tunna spagetti som är supergod! och en fetaost-sallad gjord på feta ruccola, vindruvor, röd lök, tomat och en italiensk dressing!

nom nom!

Kommentera inlägget här :