parmesanfrikadeller med tomatsås.

Häromdagen gjorde jag fantastiskt goda frikadeller i tomatsås. Men glömde ta foto på rätten vilket var synd för det såg otroligt smakligt ut. Och det var super gott. Slänger in receptet ändå, så får ni fantisera om hur det kan se ut;)

Du behöver:
Nötfärs, mängd beroende på hur mycket du vill göra, jag använde ca 1kg nötfärs.
Vitlöksklyftor. ca tre st beroende på smak och tycke.
En bit parmesan, Jag använde garants parmesan som finns på willys, den är billigare och har en mildare smak.
Basilika
Salt
vitpeppar
Ett ägg.

Paserade tomater ett paket
Krossade tomater med vitlök och örter
en buljongtärning, köttbuljong.

Blanda färs med kryddor och riv i hela parmesanen, spara en nypa för att strö på efter tillagning.
Rulla medelstora bollar (ju mindre desto godare, men är du lat kan du göra större så går det mkt fortare!)

Värm upp en stekgryta med olivolja och smör, mosa vitlöksklyftorna under handen för att få fram smaken och fräs runt dem i fettet.

Häll sedan i bollarna och fräs dem så dem blir lätt färgade och håller ihop.
Häll över tomatsåserna och låt bollarna koka i dem tills de är helt genomkokta, tillsätt köttbulljong och låt små puttra en liten stund.
Salta lite och servera med Spagetti och riven parmesan
toppa med en knippe mynta!

Kommentera inlägget här :